Дверні добори та навіщо вони потрібні ?

Двері мають не лише справно виконувати покладені на них функції, але й вигідно доповнювати ваш інтер'єр. Щоб конструкція виглядала гармонійно, сьогодні нерідко використовують дверні добори. Використовуючи такі декоративні планки, ви забудете про тинькування чи фарбування. Планки щільно монтуються між стіною та коробкою. Таким чином вдається провести комплексне оздоблення дверного отвору.

Далі поговоримо про те, які є добори для дверей, як їх правильно використовувати та яку роль в інтер'єрі вони відіграють.

Чому добори для дверей такі популярні

Перш ніж ми поговоримо про те, які бувають добори, обговоримо їхню роль. Вони виготовляються у вигляді дощечок спеціальної форми. За допомогою цих елементів ви можете швидко і недорого збільшити ширину дверної коробки, коли проводите монтаж дверей. Ми також поговоримо про те, як правильно вибрати добір для дверей. Але поки що зупинимося на стандартних розмірах коробки. Як правило, товщина складає 8 сантиметрів. Проте товщина стін у сучасних будинках є більшою. Якраз за допомогою доборів і вдається компенсувати цю відстань. Фактично ці дощечки закриють ту ділянку стіни, що залишається відкритою.

Але добори з крайкою виконують не лише цю функцію. За допомогою дощечок ви також можете приховати всі недоліки дверних укосів. Крім того, вони підвищують міцність конструкції, адже виготовляються із якісних матеріалів. Тому сьогодні їх активно використовують не лише для дверей, але ще й для арок та віконних отворів.

Якщо ви правильно вибрали добори без кромки чи інші варіанти дощечок, ви зможете декорувати отвір та створити повноцінний інтер'єр. Використовувати дощечки ви можете як у приватних будинках, так і в квартирах.

Асортимент дощечок є дуже широким. Тому сьогодні ви гарантовано матимете змогу обрати оптимальний для себе варіант. Наприклад, можна підібрати добори безпосередньо під колір полотна, залежно від кольорів плінтусів, підібрати вигідний варіант, зважаючи на відтінок стін. Ще один популярний прийом – підібрати дощечки контрастного відтінку, завдяки чому ви можете виділити дверну конструкцію та створити дійсно незвичайний інтер'єр.

Основні види доборів

Як правило, дощечки мають стандартні розміри. Їхня товщина становить 100 міліметрів, а довжина – до 2,2 метрів. Ширина залежить від того, який варіант дверей ви обрали. Монтаж є дуже простим і не потребує особливих зусиль. Адже часто у дощечках передбачені спеціальні пази, що дозволяє провести надійне кріплення без проблем.

Якщо правильно скоригувати розміри дощечки, вдасться приховати будь-які недоліки стін. Щоб досягти бажаного результату, необхідно надати рейці конусовидну форму. Під час монтажу також можливо збільшити ширину планки, якщо поєднати між собою кілька одиниць.

Сьогодні виділяють кілька варіантів дощечок. Найперше вони поділяються на горизонтальні та вертикальні. Також добори можуть бути різних типів залежно від особливостей конструкції. Одним із найпопулярніших варіантів є добори з крайкою, але також можна обрати варіанти без крайки. Також зверніть увагу на телескопічні добори.

Крайка виконує виключно естетичну функцію. Ці два варіанти відрізняються лише наявністю цієї деталі. Решта функцій є ідентичними. Але сьогодні все ж найчастіше використовують телескопічні добори. На таких деталях присутні поздовжні отвори. Саме цим вони й відрізняються. Такі дощечки є наборними, адже завдяки ним ви можете без проблем провести стикування з дверною коробкою.

Розміри таких дошок ви можете змінювати залежно від потреби на один чи два сантиметри. Сьогодні можна придбати добори, ширина яких складає від 90 до 400 міліметрів. Це єдиний варіант, що підходить, якщо товщина стіни складає понад 15 сантиметрів. Адже такі добори є універсальними. За допомогою таких доборів ви можете закрити стіни будь-якої товщини.

Найчастіше для виробництва використовують якісний МДФ. Зверху дошки покриваються шпоном чи ПВХ-плівкою високої якості. Додатково може використовуватися лакове покриття, завдяки чому матеріал стає стійким до забруднень та пошкоджень.

Якщо ви вирішили купити дверi Верон, без проблем підберете необхідні вам добори. І все це – за найдоступнішими цінами.

Як підібрати добори для дверей

У каталозі ви можете підібрати добори як для вхідних дверей, так і для міжкімнатних. Але варто враховувати те, що вхідні двері, виготовлені із металу, не мають необхідних пазів, що спростило би процес монтажу.

Добори для міжкімнатних дверних конструкцій мають стандартні розміри – від 10 до 14 міліметрів. Тоді як для облаштування вхідних дверей краще обирати варіанти від 15 до 25 сантиметрів. Але для того, щоб правильно підібрати добори, вам необхідно провести точні заміри.

Попри те, що добори є досить простими конструкціями, вони все ж вимагають особливої уваги під час вибору. Щоб усе виглядало гармонійно та стильно, рекомендуємо вибрати двері та добори з однієї лінійки. Це буде зробити нескладно, якщо ви купуєте дверi Veron.

Якщо ви правильно провели заміри та обрахували необхідну кількість доборів, можете бути певні, що зможете красиво перекрити всю товщину стіни.

Якщо ви боїтесь помилитися, звертайтеся за допомогою до консультантів Veron.